Varovanje osebnih podatkov

Draga športna nadebudnica in nadebudnež.

Evropski parlament in Svet Evrope sta sprejela novo Splošno uredbo o varstvu podatkov (v nadaljevanju GDPR), ki se v Sloveniji neposredno uporablja kot slovenski zakoniti predpis od 25.05.2018 dalje. Z namenom še večjega varovanja vaših osebnih podatkov in vaše pravice do zasebnosti, vas prosimo, da pozorno preberete spodnje obvestilo o varovanju vaših osebnih podatkov ter nam s potrditvijo dovolite, da še naprej ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki ste nam jih v preteklosti zaupali, varno, zakonito in zaupno.

Ko obiščete spletno stran www.bodyminding.eu, ki jo upravlja podjetje Giib d.o.o., Podgorica 32, 1231 Ljubljana, Slovenija – v nadaljevanju upravljavec – nam zaupate del svojih osebnih podatkov, ki smo jih dolžni varovati.

Vse zbirke osebnih podatkov zbiramo, beležimo, urejamo, shranjujemo ali brišemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007)

V tem dokumentu pojasnjujemo:

 • kakšne podatke zbiramo, kako jih vodimo in ali jih s kom delimo,
 • katere pravice vam pripadajo pri upravljanju, popravkih in izbrisu osebnih podatkov, ki ste jih zaupali nam,
 • o tem, kako zagotavljamo varnost zbirk osebnih podatkov,
 • poleg tega pa dokument vsebuje tudi navodila o tem, kako lahko uveljavljate svoje pravice.

Varnost osebnih podatkov

Kakšne so vaše pravice?

 • pravica do preglednosti: vsakič, ko nam zaupate podatke, vam natančno in v jasnem jeziku pojasnimo, zakaj potrebujemo podatke, kako jih bomo obravnavali, ipd. V praksi to pomeni, da pred potrditvijo pošiljanja svojih podatkov, o tem, kaj se bo z njimi zgodilo, dobite natančne informacije;
 • pravica dostopa do osebnih podatkov oziroma vpogled v podatke, ki jih imamo o vas, kakor tudi pridobitev informacije, ali imamo vaše osebne podatke. Vaša pravica je vedeti, zakaj jih imamo, kaj počnemo z njimi, ali smo jih komurkoli posredovali, obdobje hrambe vaših podatkov;
 • pravica do popravka in pravica do izbrisa: zahtevate lahko tudi spremembe oziroma popravek netočnosti pri vaših osebnih podatkih, ki jih imamo; lahko pa tudi zahtevate izbris osebnih podatkov, ki jih imamo o vas;
 • pravica do omejitve obdelave. Obdelava lahko pomeni zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. Uporabniki imate pravico omejiti eno ali več naštetih dejanj, pri čemer ni nujno, da zahtevate tudi izbris podatkov;
 • pravica do prenosljivosti podatkov: vse podatke, ki ste nam jih posredovali in jih hranimo o vas, smo vam dolžni na vašo zahtevo posredovati v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in vi imate pravico te podatke posredovati drugemu upravljavcu;
 • pravica do ugovora: uporabniki lahko zahtevate, da vaših podatkov ne vključujemo v kakršnekoli obdelave in statistične analize, pri čemer običajno ne gre za prepoznavne osebne podatke. Kljub temu imate pravico ugovora do uporabe teh podatkov;
 • pravica do odločanja o avtomatiziranem sprejemanju posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Profili zajemanja podatkov

Kakšne podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in s kom jih delimo

Dostop do podatkov, ki smo jih zbrali na spletni strani www.bodyminding.eu, je omogočen izključno upravljavcu. Nobenih osebnih podatkov, ki ste nam jih prostovoljno zaupali po elektronski ali drugi poti, ne delimo z nikomer, jih ne posojamo ali prodajamo.

Uporabljamo jih izključno za komunikacijo z vami oziroma za to, da izpolnimo razlog, zaradi katerega smo jih potrebovali (redno obveščanje o novostih, akcijah ipd.; obdelava za nagradne igre in akcije).

Razen če izrecno ne dovolite, vam lahko občasno pošljemo sporočilo o akcijah, novih izdelkih ali o spremembi politike zasebnosti.

Prejemanje e-novic

Za prejemanje e-novic nam posredujete ime ter e-naslov (obvezno), po želji tudi telefonsko številko.

E-naslov potrebujemo, saj vam drugače ne moremo poslati e-novic, ime uporabljamo za personalizacijo e-novic tako, da vas nagovorimo po imenu. Te podatke hranimo, dokler se od e-novic ne odjavite (na koncu vsakega izvoda e-novic je povezava na odjavo). Po odjavi se podatki ne uporabljajo več, ostanejo pa v bazi. Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Prejemanje brezplačnih e-dokumentov ali e-knjig

Za dostop do e-dokumentov nam posredujete ime ter e-naslov (obvezno), po želji tudi telefonsko številko. E-naslov potrebujemo, saj vam drugače ne moremo poslati zahtevanega dokumenta, ime uporabljamo za personalizacijo sporočila tako, da vas nagovorimo po imenu. Te podatke hranimo, dokler ne zahtevate izbrisa. Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem.

Prijava na dogodke/vadbe, ki jih organiziramo

Za prijavo na dogodke, ki jih organiziramo, nam posredujete ime in e-naslov (obvezno), po želji tudi telefonsko številko. E-naslov potrebujemo za to, da vam pošljemo predračun, vse ostale podatke pa za organizacijo dogodka oziroma obveščanje v primeru prestavitve ali preklica. Te podatke hranimo, dokler ne zahtevate izbrisa. Podatkov ne delimo in ne dovolimo vpogleda nikomur, ki ni v delovnem razmerju z upravljavcem, to vključuje osebo, ki preverja vašo identiteto pri vstopu na dogodek.

Dodatno o vaši zasebnosti

Združeni vprašalniki

Na spletni strani www.bodyminding.eu pri različnih vprašalnikih, s katerimi nam posredujete svoje podatke, uporabljamo združevanje s prijavo na e-novice. Konkretno to pomeni, da vam pri prenosu brezplačne e-knjige, ponudimo hkrati tudi vpis na seznam prejemnikov e-novic. Prijava na e-novice ni pogoj za nadaljevanje procesa, ki ste ga zahtevali. Na primer: če želite, da vam pošljemo e-knjigo, vam jo bomo poslali, tudi če se ne prijavite na e-novice.

Povezave na druge spletne strani

Spletna stran www.bodyminding.eu lahko občasno objavi tudi povezavo na neko drugo spletno stran. Če obiščete drugo spletno stran, tam velja njihova politika zasebnosti. Priporočamo, da na vsaki strani, na katero pridete, preverite, kako zagotavljajo pravice glede varstva vaših osebnih podatkov.

Ankete in nagradne igre

Na spletni strani www.bodyminding.eu občasno organiziramo nagradne igre. Sodelovanje pri nagradni igri ni nujno, pač pa vaša prostovoljna odločitev. Pri nagradnih igrah zahtevamo določene osebne podatke (na primer ime in naslov). Te uporabljamo za obveščanje zmagovalcev in pošiljanje morebitnih nagrad.

Pri anketah običajno ne zahtevamo posebnih podatkov: namenjene so anonimni raziskavi o zadovoljstvu in o morebitnih izboljšavah naših storitev in spletne strani same.

Politika uporabe piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za analizo obiskov spletnega mesta (v povezavi z orodjem Google Analytics). O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Uporabljeni piškotki

Obiskovalec lahko svojo privolitev za uporabo posameznih piškotkov kadarkoli umakne s klikom na spodnjo kljukico. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih funkcionalnosti spletne strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Kako lahko uveljavite svoje pravice glede zasebnosti?

V vsakem trenutku lahko zahtevate vpogled v zapis o vaših podatkih, popravek, izbris iz baze ali uveljavljate katerokoli od omenjenih pravic.

Če ste prijavljeni na e-novice, ki jih ne želite več prejemati, lahko to storite neposredno v prejetem sporočilu: na dnu vsakega sporočila je povezava na odjavo. Če kliknete nanjo, sporočil ne boste več dobivali.

Zaradi preprečevanja zlorab in zagotavljanja zanesljive identifikacije bomo lahko od vas zahtevali dodatne podatke. Če vas ne bomo mogli zanesljivo identificirati, lahko ukrepanje tudi zavrnemo. Na vaše zahteve bomo odgovorili v najkrajšem možnem času ali najkasneje v dveh tednih po vašem zahtevku.

Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da z obdelavo vaših podatkov kršimo Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Upravljavec osebnih podatkov je:
Body Minding, Valentina Štagar s.p.
Podgorica 32
1231 Ljubljana-Črnuče

Kontaktna oseba za varstvo osebnih podatkov je:
Valentina Štagar
e-naslov: info@bodyminding.eu

[wpforms id=”155″ title=”true”]

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram