American Barre Technique®

American Barre Technique® je mednarodno prepoznano in akreditirano podjetje, ki prenaša znanje o Barre tehniki na inštruktorje. Tehnika je bila razvita skozi funkcionalno gibanje klasične baletne ure. Vsi položaji pri uri Barre prihajajo iz klasičnega baleta in kombinirajo tradicionalne vaje in gibanje s treningom moči.barre

 

ABT® stremi k toniranju telesa, povečanju splošne fleksibilnosti, izboljšanju vzdržljivosti in krepitvi samozavesti.

Je torej baletno navdihnjena aerobna vadba, ki z majhnimi premiki zliva tekoče baletne gibe, da sproži mišice.

ABT® tonira in oblikuje postavo v obliko vitkega plesalca. Ta vadba je kot nalašč za ženske in moške vseh starosti in stopnje moči. Povečajte svojo prožnost, ton in telesno sposobnost, povečajte vzdržljivost, izboljšajte ravnotežje in poiščite globlji občutek notranje moči z ABT®.

Kako izgleda ura?

Najprej se s plesnimi gibi brez droga dodobra ogrejemo, malo večji poudarek je na kardio učinku. Ne pozabimo na hrbtenico, ki mora biti steber našega telesa. Nato se postavimo ob drog in spoznamo svojo zadnjico, začutimo tresavico v nogah. Pri tem uporabimo tudi žogice, trak, drsnike, karkoli, kar nam lahko popestri element in uro. Pri vsemu temu kaosu, ne smemo pozabiti na krepitev rok, saj si le želimo telo v ravnovesju. Spustimo se na blazine in s kontroliranimi gibi dodobra poživimo trebušne mišice. Flop, obrat na hrbet in hrbtne mišice. Vse to začinimo z nežnimi vajami za raztezanje, raznimi raztegi, pretegi. Zaključimo pa z umiranjem, meditacijo, sproščanjem, valjčkanjem…odvisno, kaj nam je ura dala in prinesla.

Več o ABT® barre tehniki: https://www.americanbarretechnique.com/

 


Če želiš preveriti, če je še kakšno mesto prosto –> URNIK
Cene pa lahko pogledaš tukaj –> CENIK
Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram