Prehrana

“Prehransko svetovanje je (naj bi bilo) primerno za vsakogar, saj temelji na osebnem pristopu.”

Vendar v današnjem času, s poplavo informacij, ki nam jih ponujajo mediji in jih tudi sami ‘pogooglamo’, lahko hitro izberemo pristop, ki ne ustreza našemu telesu in načinu življenja.

  • Kolikokrat ste se že veselili, ko ste nekje prejeli brezplačen tedenski jedilnik in nato ugotovili, da bi morali kupiti pol posebne trgovine, če bi želeli skuhati zapisane jedi?
  • Ali pa ste ugotovili, da zaradi novega načina prehranjevanja ne morete več nikamor, niti na obiske h prijateljem, niti na rojstnodnevne zabave, ne na večerjo v priljubljeno restavracijo?
  • Ali pa jeste jedi, ki nimajo okusa, ste na njih alergični ali pa vam sploh niso všeč?
  • Zavijate z očmi, ker ste ugotovili, da boste mogli do konca življenja jesti samo solate?
  • Mogoče ste pa dobili predpisano, da morate vsak dan skuhati najmanj 3 različne obroke s 3 hodi, vendar nimate časa za to?

Prehrana je bistven del življenja in izbira hrane, s katero bomo vnesli v telo vsa hranila, je danes svojevrsten izziv. Prehransko svetovanje je podpora, s katero boste lažje spremenili svoje življenjske navade in izboljšali svoje počutje, kvaliteto življenja in izgled.

Kako poteka prehransko svetovanje?

Najprej skupaj določimo termin posveta in z moje strani prejmete vprašalnik, v katerega zapišete vaše trenutne prehranjevalne navade, želje, alergije ter trenutni tedenski jedilnik. Odvisno od trenutnega stanja telesa posameznika lahko svetujem tudi odvzem krvi, kjer lahko potem ugotovimo razna pomanjkanja vitaminov, mineralov, ki lahko vodijo v mnogokatere težave.

Izpolnjen vprašalnik ter krvni test je osnova, ki mi pomaga, da dobim vpogled na vaše trenutne prehranske vzorce in se lahko pripravim na osebni posvet, ki traja približno 1 uro. Na posvetu potem skupaj sestavimo okviren plan prehrane glede na želje in možnosti. Svetujem vam tudi glede uporabe prehranskih dodatkov, v kolikor je to potrebno, saj jih na tržišču obstaja mnogo, vendar niso vsa kvalitetna.

Po želji vam pripravim tudi tedenski jedilnik, ki je prav tako prilagojen vašim potrebam, je čim bolj podoben trenutni prehrani, zato da se ga boste lahko dolgoročno držali in da ne bo jo-jo učinka. Predstavljajte si, da so vaše prehranske navade miza, ki je rahlo razmajana, postarana. S prehranskim svetovanjem pri mizi zategnemo vijake, jo obdelamo, obnovimo, ne spreminjamo pa same osnove mize.

Ura prehranskega svetovanja s tedenskim jedilnikom  = 50 eur

 

5-tedensko prehransko spremljanje

5-tedensko prehransko spremljanje je namenjeno tistim, ki potrebujete nekaj več spodbude, ki potrebujete dolgoročno vsakodnevno pomoč in odgovore na vprašanja.

Ni zaman pregovor, da so navade železna srajca, saj je njihova sprememba težka in zahteva veliko energije. Spremljanje je zato najbolj primerno za tiste, ki nimate več energije, da se sami soočate z izzivi, ki vam jih prinašajo vaše prehranjevalne težave. Prav tako se tako izognete, da bi kaj hitro zašli spet na stara pota in imate nekoga, s katerim se lahko pogovorite, ko vam je težko.

Tekom 5-ih tednov prejmete tudi različno znanje, ki ga je nemogoče podati samo v eni uri. Po želji se lahko pripravi tudi 5 tedenskih jedilnikov, če tako najlažje naredite spremembe. Prav tako vas v teh 5-h tednih naučim brati deklaracije izdelkov, da se ne boste s strahom odpravljali v trgovine.

5-tedensko prehransko spremljanje = 150 eur

 

Ne glede na to, ali se odločite za 1 uro posveta ali za prehransko spremljanje, je moja želja, da vas naučim, kako se lahko sami spoprijemate z izzivi glede prehrane, kako znate na tržišču ločiti zrno od plevela in kako lahko že z osnovnim poznavanjem potreb vašega telesa sami ustvarjate najbolj okusne recepte, ki vam ne vzamejo preveč časa.

Več o različnih prehranskih izzivih si lahko preberete na blogu.

Za več postavk in akcij preverite cenik.

Spremljaj me tudi na facebook profilu.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram